deutsch  |  english  |  français  |  italiano  |  magyar
.
Vízvári Manó tengerre száll
Gina Lomarto, Mario Lomarto

Lomart Kiadó | 2013 December 5. | eBook
ISBN 978-963-9632-26-4

Írta: Gina Lomarto
Illusztrálta: Mario Lomarto

Nyelv: magyar

A mesesorozat első epizódjában Vízvári Manó úgy dönt, hogy a tengeren fog élni, és megépíti hajóját. Kormányosa Rák Apó lesz, aki a ráktengerészetnél szolgált fél évszázadot hajóskapitányként, később két játékos kedvű tengeri csikóval egészül ki a legénység. Izgalmas, érdekes kalandokat élnek át együtt, bejárva az összes tengereket és az óceánokat is.

Itt tudja megvásárolni:
Amazon: amazon.com >>
Book and Walk: bookandwalk.hu >>
DiBook: dibook.hu >>
eKönyv: ekonyv.hu >>
Google: google books >> | google play >>
Kobo: kobobooks.com >>
Txtr:  txtr.com >>

 

 

Minta oldalak az eKönyvből

Élt egyszer egy manó, aki nagyon szerette a vizet. Annyira, hogy egész nap parányi fürdőkádjában ücsörgött. Ott evett, ott aludt. De ez igen kényelmetlen volt, és meg is unta, hogy a fürdőszobában tölti az egész napot.

 

 
Ezért aztán elhatározta, hogy a tengeren fog élni.

 

Felszerelte vitorlákkal és kormánykerékkel. El is indult vele a tengerre. Igen ám, de amíg a vitorlákat igazgatta, minduntalan elfordult a hajó, mert nem volt, aki kormányozza. 

Ha meg a kormánykeréknél állt, nem haladt a hajó, mert nem volt, aki a vitorlákat igazgassa. Nem jutott előre, csak körbe-körbe kacskaringózott a szép parafa vár a vízen.

 

- Nem jól? Hogyhogy? - csodálkozott Vízvári Manó. - Én eddig jól elvezettem vele a hajót.
- Hát azért, kedves barátom, mert nem a megfelelő irányba néz. Előre nézve nem lehet irányítani a hajót. - válaszolta bölcsen Rák Apó, majd megfontoltan át is ballagott a kormánykerék túlsó oldalára. Estére oda is ért.
- Így ni. Menetiránynak háttal. Na így lehet jól kormányozni! - mondta megelégedetten. Pocakját nekitámasztotta a kormányoszlopnak, és gyönyörködve szemlélte a távolodó hullámokat.

 

 

Nekifeszültek, majd nekiiramodtak. Apró szárnyukkal gyorsan csapkodva meglódították a kis parafa várat, és csak úgy hasították a tengert. Ugyancsak meg kellett kapaszkodnia Rák Apónak a kormánykerékbe, menetiránynak háttal, hogy ne essen hasra. 

Vízvári Manó is szorosan kapaszkodott a gyufaszál árbocba, nehogy leessen. És a tengeri csikók húzta aprócska vár olyan gyorsan hasította a vizet, hogy egy-kettőre eltűnt a hullámok között.

 

TOVÁBBI KÖNYVEK A SZERZŐTŐL
LOMART KIADÓ
eKönyvek 2010-2014
Hivatalos weboldal
TOVÁBBI EKÖNYVEK A LOMART KIADÓTÓL 
Amazon: amazon.com >>
Book and Walk: bookandwalk.hu >>
DiBook: dibook.hu >>
eKönyv: ekonyv.hu >>
Google: play.google.com >>
Kobo: kobobooks.com >>
Txtr:  txtr.com >>
deutsch  |  english  |  français  |  italiano  |  magyar
©  2014 Lomart Publisher